Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 18 septembrie 2010

Ce construim ?

" Daca nu zideste Domnul o casa, degeaba lucreaza cei ce o zidesc."
Psalmul 127:1
Construim un renume pentru eul nostru, cercuri de influenta, peritenii personale, adevarate imperii in lumea afacerilor, si o tinem tot asa - construim, construim de zor. Fortele tineretii din noi, inteligenta noastra in devenire si, dac nu suntem atenti, chiar si experientele noastre religioase, toate pornesc intins sa zadarniceasca ceva. Cand atingi culmea, aceasta nazuinta se exprima prin cuvintele lui Nebucadnetar, imparatul din vechime: " Oare nu este acesta Babilonul cel mare, pe care mi l-am zidit eu...?"
Dumnezeu este demolatorul universal. Cat inca mai este vreme, El trebuie sa distruga roadele eforturilor noastre incordate, ca sa zideasca ceva cu valoare vesnica. Isus a zis ca omul care zideste fara sa fi primit instructiuni de la El, zideste pe nisip. Cu toata dragostea, Dumnezeul nostru va surpa negresit castelele mult pretuite ale cerului nostru, numai ca sa poata zidi El.
Si in ziua de azi, acest proces nemilos de demolare se desfasoara sub ochii nostri, iar noi il privim uneori cu usuratate, alteori cu tristete. Buldozerul poate sa darame, in doar cateva clipe, lucrarea pentru care a fost nevoie de luni de zile si ptr care omul a axecutat-o cu multa truda acum o suta si mai bine de ani.

De casa n-o zideste Dumnezeu, sa-i puna
Solida temelie - sa tot zideasca omul,
Ca neclintita nu ramane ea-n furtuna.
Si al cetatii Scut de nu e Domnul,
De nu i El zidul lor si-al lor zavor de fier,
Toate, si turn si straja-s doar minciuna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu